Előfizetői tartalom

Zárul az olló a jövedelmek és a lakásárak között

Portfolio
Csökken a szakadék a jövedelmek és az ingatlanárak között, melynek a lakáspiac élénküléséhez kéne vezetnie, véli Rutai Gábor a Duna House elemzési vezetője. Az Egyesült Államokból importált elmélet szerint a lassú lakáspiaci éledezés egyik fő oka, hogy a lakásárak csökkenésüknek köszönhetően beérték a jövedelmi szinteket. A közvetítő hálózat szakembere úgy véli, hasonló folyamatokat láthatunk Magyarországon is, így jogosan lehetünk optimisták a lakáspiac jövőjével kapcsolatban.

Két tipikus jövedelmet és két típusingatlant vett alapul a Duna House az összehasonlításához. - magyarázza Rutai Gábor, a Duna House elemzési vezetője. A minimálbér az egyik jól nyomon követhető jövedelmi mutató, másiknak pedig egy (energiaszektorban dolgozó) szellemi foglalkoztatott jövedelme lett kijelölve a KSH nyilvántartása alapján. Ez utóbbi kategória tagjai keresik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés