Előfizetői tartalom

Fabatkát sem ér a Quaestor 300 milliárdja!

Portfolio
A Quaestor cégcsoport tulajdonában hiába szerepel több száz milliárd forintos jövőértékű ingatlanvagyon, ez a becslés ugyanis már korábban is erősen megkérdőjelezhető volt. A vagyon nagysága pedig tovább zsugorodhat, az ingatlanok ugyanis valójában csak annyit érnek, amennyiért a vevők megveszik őket. Az egyes elemeket ráadásul jelentős nagyságú hitelek terhelik, aminek visszafizetése után értékesítésükből csak a nyilvántartási érték töredéke maradhat, vagyis így olvadhat töredékére pár milliárd forintra a hatalmas Quaestor-vagyon.

A Quaestor saját korábbi közlése szerint vagyona 300 milliárd forintot ér. A különböző ingatlanjai közül azonban jó néhányra piaci információink szerint csak nagyon nehezen lehet majd vevőt találni, az eladás csak jelentős diszkont mellett mehet végbe, mindössze pár száz millió forint folyhat be belőlük. Akadnak ugyan az eszközállományon belül vélhetően jól értékesíthető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés