Előfizetői tartalom

Hotelpiac: csökken az online foglalások növekedése

Portfolio
Az online szobaéjszakák aránya 2012-ről 2013-ra is növekedni tudott, ám ez a növekedési ütem lelassult az előző öt évben tapasztaltakhoz képest, miközben az online foglalások minőségében előremozdulás történt - derül ki a BDOnline.hu és a Turizmus.com idei, immár harmadik alkalommal megjelent, az egész hazai piacot átfogó online szállodapiaci felméréséből. A kutatás számos aspektusból mérte fel a budapesti, illetve vidéki online szállodapiacot. A felmérésből többek között az tűnik ki, hogy a szállodák az elmúlt évben fontos lépéseket tettek saját online csatornáik tudatos felépítésére, sikeresen szorítva vissza az online közvetítők (OTA - Online Travel Agent) folyamatos térnyerését és az áron aluli értékesítés folytatódását. A felmérés a legfrissebb trendek bemutatása mellett arra is kitér, hogy a szállodák milyen eszközökkel erősíthetik tovább online jelenlétüket.

A BDOnline.hu és a Turizmus.com online felmérését 2014-ben rekordszámú budapesti szálloda töltötte ki, szobakapacitás alapján a piac 61,3%-át lefedve. Az ötcsillagos szegmensben ez arány a 81%-ot is meghaladta. Vidék esetében a felmérés a 2013-as vidéki szobaéjszakák közel egyharmadát foglalja magába. Így kijelenthető, hogy a felmérés az egész hazai szállodapiacra vonatkoztatható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés