Előfizetői tartalom

Fordulat az ingatlanpiacon - Közel a bűvös ezer millárd dollár

Portfolio
A globális ingatlanbefektetési piac visszafogott növekedést (6%) produkált 2012-ben, mely során a befektetések összege 929 milliárd dollár (714 milliárd euró) volt. Bár 2012 a legtöbb piacon nehezen indult, a negyedik negyedévben jelentősen fellendült az ingatlanbefektetési piac, amely egy sikeres időszak kezdetét és a piacba vetett bizalom erősödését jelenti. Idén a befektetési volumen akár 14 százalékkal is növekedhet és 2007 óta először lépheti át az ezer millárd dolláros (815 milliárd euró) értéket - derül ki a Cushman & Wakefield legfrissebb elemzéséből (International Investment Atlas 2013).

A Cushman & Wakefield szerint az idei aktivitás növekedést az észak-amerikai és az ázsiai piacok vezetik majd, mely a megnövekedett tőkekihelyezéseknek és a magánbefektetők piacra lépésének lesz köszönhető. Glenn Rufrano a Cushman & Wakefiel globális elnök-vezérigazgatója elmondta: “2012-ben a világgazdaság mélypontra került, mely korlátozta a döntéshozatalt és visszafogta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés