Előfizetői tartalom

Melegszik a hazai ingatlanpiac

Portfolio
Javuló tendencia figyelhető meg az európai befektetési piacon, és a hazai piac is mutatja a felépülés jeleit. A DTZ nemzetközi Fair Value Index elemzése azt vizsgálja, hogy mennyire vonzóak a különböző kereskedelmi ingatlanpiacok, mekkora az elérhető becsült hozamuk. A legfrissebb elemzés szerint az index értéke 74, amely jelentős javulás az egy évvel korábbi 62-es értékhez viszonyítva. Budapest kiemelkedő javulást mutat, két "fagyos" piaca került át a "meleg" kategóriába, ami a befektetők számára már vonzó ár-kockázat arányt képviselő piacokat jelenti.

105 piacot vizsgálva az elemzés rámutat arra, hogy jelentős számú piac kínál vonzó befektetési lehetőségeket Európa-szerte. Az államkötvény hozamok csökkenésével vonzóbb az olasz és a spanyol piac, míg Németország és az Egyesült Királyság emelkedő hozamai és alulárazottsága megfontoltabbá teszi a befektetőket. A CEE régió átlagon felüli lehetőségeket kínál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés