Előfizetői tartalom

Minden okunk megvan a jókedvre - Újabb jó hírek az ingatlanpiacról

Portfolio
Az utóbbi hónapokban rendkívül meggyőző adatok érkeztek az európai befektetési ingatlanpiacok tájáról. A régióban a kereskedelmi ingatlanpiaci befektetések volumene 2013 utolsó negyedévében elérte az 53,4 milliárd eurót, ami közel 20%-os növekedést jelent a megelőző év azonos időszakához viszonyítva, az éves összesítést elvégezve pedig úgy tűnik, hogy befektetők 2007 óta nem voltak ilyen aktívak. A régióban uralkodó optimizmust a CBRE legfrissebb, 2013 utolsó negyedéves adatai is jelzik: az európai piacokra az elmúlt negyedévekben rég nem látott mennyiségű tőke áramlott be, és a növekvő befektetési volumenek csaknem minden piaci szegmensben csökkenő hozamokkal és enyhén emelkedő bérleti díjakkal párosulnak.

Az ingatlan tanácsadócég EMEA régióra vonatkozó 2013 utolsó negyedéves adatai mind az iroda, mind a kiskereskedelmi ingatlanok szegmensében csökkentő hozamszintekről árulkodnak. Az említett két szektorban mintegy 7-10 bázispontos, az ipari és logisztikai ingatlanok esetében pedig több mint 20 bázispontos hozamcsökkenést tapasztaltak, ami elsősorban a nyugat európai core piacok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés