Előfizetői tartalom

Szlovák és román "alvóvárosok" Magyarországon

Portfolio
Szlovákia és Románia jelentős elhúzott Magyarországtól az ingatlanárak tekintetében, így a határok leomlásával jelentős perspektívát jelenthet a határ magyar oldalán, de a szlovák és román nagyvárosokhoz mégis közel ingatlant vásárolni. Ennek egyik következménye, hogy megemelkedtek az ingatlanárak a határ magyar oldalán a megnövekedett külföldről érkező kereslet következtében, sőt a Szlovákiához közel eső területeken már egészen jelentős pozsonyi agglomeráció alakult ki. Elméletileg a román határ közelében élők is nagyobb román kereslettel találkoznak, azonban a határ több szakaszán a megkérdezett helyi ingatlanközvetítők csak hallottak a fellendülésről, tapasztalni azonban nem tapasztalták az ingatlanpiac felfutását. Egyelőre tehát úgy látszik csupán a pozsonyi, az aradi és a nagyváradi ingatlanpiac terjeszkedik Magyarország irányában, a felfutás csak szelektív.

A szlovák "kertváros", Rajka Három évre visszanyúlva beszélhetünk egyre jelentősebb szlovák keresletről a határ melletti magyar ingatlanok iránt, melynek eredményeként az addig elfelejtett, és hanyagolt Rajka, mára Pozsony "alvóvárosává" vált, a lakosság 15%-ka magyarul nem tudó szlovák állampolgár. A település ugyanis mindössze 18 kilométerre, 15 percre található...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés