Előfizetői tartalom

Félmilliárdért vesz földet az állam

Portfolio
A kormány úgy döntött, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől (NFA) átcsoportosít 450 millió forintot az Őrségi Nemzeti Parkhoz annak érdekében, hogy mintegy 500-1000 hektár védett területet felvásárolhasson -jelentette be Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára az újságíróknak pénteken Budapesten.

Hozzátette a törvényi szabályzás szerint 2015 végéig a védett és a védelemre kijelölt területeket állami tulajdonba kell venni. V. Németh Zsolt, a tárca vidékfejlesztésért felelős államtitkára, pedig arra emlékeztetett, hogy az Örségi Nemzeti Park területén a becslések szerint mintegy 4.600 hektár természetvédelmi oltalom alatt álló termőföld van, amelyet valószínűleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés