Előfizetői tartalom

Nőtt a magyar mezőgazdaság kibocsátása

Portfolio
A legújabb adatok szerint, meghaladta az előző évi mezőgazdasági kibocsátást a 2010-es évi, derül ki a KSH friss jelentéséből. A Magyarországon előállított összes mezőgazdasági termék és szolgáltatás értékét két ellentétes folyamat alakította. A kibocsátás volumene 11%-ot meghaladó mértékben ugyan csökkent, a termelői árak jelentős, 16%-os emelkedése azonban ezt képes volt kompenzálni. Többek között tavaly mintegy 125 milliárd forintnyi zöldséget, és több mint 100 milliárdnyi gyümölcsöt, szőlőt és bort állított elő a hazai mezőgazdaság. A termelékenységünk hullámzó köszönhetően az időjárásnak és a világpiaci folyamatoknak.

Kevesebb termény, magasabb ár A mezőgazdaság teljes bruttó kibocsátása összességében 1685 milliárd forint volt 2010-ben, 44 milliárddal több az előző évinél. Növénytermesztési és kertészeti termékekből alapáron 956 milliárd forint kibocsátás keletkezett 2010-ben, a rendkívül alacsony hozamok ellenére 54 milliárddal több, mint 2009-ben, amit a termelői árak közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés