Előfizetői tartalom

Így lesz okosabb város Budapest

Portfolio
A Design Terminál 2014-től pályázati programot indít tervezők, cégek, intézmények és civil kezdeményezések számára, városi terekkel és rendszerekkel foglalkozó fejlesztések kidolgozására és megvalósítására. A Smart City Lab Budapest célja, hogy lehetőséget teremtsen a kreatív szakmák számára a városfejlesztés és a technológia határterületeinek feltárására. A kiíró olyan javaslatokat vár, amelyek új eszközök, alkalmazások, eljárások, felületek létrehozásával kapcsolatot teremtenek az épített környezet és a benne működő rendszerek között, és a városi élet minőségi fejlesztését célozzák meg. A júniusig tartó pályázaton három kategóriában lehet indulni, a nyertes pedig akár 1,9 millió forintot is hazavihetnek.

A pályázatra három kiemelt területen várják a javaslatokat: közlekedés, víz és városi zöld. Ezek a városi infrastruktúrák, közművek működését, a mindennapokat átszövő, többnyire észrevétlen, természetesnek tűnő rendszereket érintik. Cél, hogy a munkák kapcsolatot teremtsenek a városi infrastruktúrák, illetve kezelőik és használóik között, fejlesztések,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés