Előfizetői tartalom

Érdemes-e a bennfentes kötéseket figyelni a hazai piacon? - az elmúlt hét év tapasztalatai

Portfolio
A befektetők számára igen hasznos információt jelenthet a tőzsdei társaságok vezetőinek értékelése saját vállalatukról, amely a parketten a bennfentes tranzakciókban tükröződhet. A portfolio.hu 2001 januárja után ismét arra vállalkozott, hogy összesítse az elmúlt évek ügyleteit, és konklúziókat vonjon le. Az adatgyűjtés során a Magyar Tőkepiac, a BÉT és a PSZÁF forrásait vettük alapul.

Bárki lehet bennfentes. Alkalmazott módszertanunk alapvetően nem változott: adatbázisunkban a nyilvánosan bejelentett, tőzsdei társaságok alkalmazásában álló bennfentes személynek minősülő munkavállalók tőzsdei és OTC ügyletei kerülnek be, annak ellenére, hogy a jelenleg érvényben lévő Tpt. ennél lényegesen tágabban értelmezi a bennfentes személy meghatározását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés