Előfizetői tartalom

Kamatot csökkentett az ECB (2.)

Portfolio
Az Európai Központi Bank 0.25%ponttal 4.25%-ra csökkentette az irányadó kamatot. A piac elemzok többsége szerint már hónapok óta megérett a helyzet a kamatcsökkentésre, ugyanakkor az ECB eddig stabilan ellenállt és hangsúlyozta, hogy nem szükséges az irányadó kamatrátához nyúlni. A lépéssel az ECB az európai gazdaság növekedési ütemét kívánja serkenteni.

Az ECB az idei évben eddig mindössze egyszer nyúlt a kamatokhoz, május 10-én 25 bp-os kamatcsökkentés történt. Ezalatt a FED 7-szer, a Bank of England 4-szer vágott kamatot. Az ECB késlekedése mögött az inflációs félelmek állnak. Bár az ECB augusztusi jelentésében már azt sugallta a piacnak, hogy a növekedési problémákat az inflációs kockázatoknál fontosabbnak tartja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés