Előfizetői tartalom

A külkereskedelmi dinamika visszaesését mutatja a vámstatisztika is

Portfolio
A behozatal visszaesett, míg a kivitel érdemben emelkedett augusztusban a vámstatisztikai számbavétel szerint. Tavaly augusztushoz képest a kivitel 7%-kal nőtt, a behozatal 5.8%-kal csökkent a forgalom dollárértéke alapján. Augusztusban a külkereskedelem egyhavi kiadási többlete 224.2 m USD volt, míg az első nyolc hónapban 2,326 m USD deficit halmozódott fel. Az utóbbi érték lényegében megegyezik az előző év azonos időszakában mért hiánnyal.

A forgalom növekedési ütemének számottevő lassulásában egyrészt a 2000. évi kiemelkedően magas forgalmi adatok, másrészt a hagyományos kereskedelmi partnereinknél tapasztalható recessziós folyamatok játszottak közre. A forgalom havonkénti alakulását vizsgálva megállapítható, hogy míg májusig az import dollárértéke havonta 10-15%-kal meghaladta az előző évit,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés