Előfizetői tartalom

Forrás Rt: marad a készpénz a cégben

Portfolio
Ma tartott sajtóbeszélgetést az ÁPV Rt. a Forrás Rt. körül felmerült kérdések tárgyában. Patonai József a Forrás elnök-vezérigazgatója a BorsodChem csomag értékesítéséről (495 ezer db, nyilvántartási ár: 2.45 milliárd forint) elmondta, hogy a tranzakcióval a Forrás 296 millió forint nyereséget könyvelt el. Patonai József tagadta a bennfentes kereskedés vádját, s elmondta, hogy PSZÁF-nek már átküldték a tranzakció leírását.

Patonai József szerint a cukorgyárak kisebbségi részesedésének felajánlásának lehetősége 30 napon belül megnyílik a Forrás előtt. A Forrás jelenleg 4-5 milliárd forint összegű szabad forrással rendelkezik. Az ÁPV tervei szerint a Forrás esetében hosszú távú, stabil működés várható, amely azt tételezi fel, hogy a készpénzállomány nem kerül kifizetésre.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés