Előfizetői tartalom

Hogyan kezeli saját portfolióját Greenspan?

Portfolio
Alan Greenspan pénteken publikálta szokásos éves vagyonnyilatkozatát, amely semmilyen meglepetéssel nem szolgált. A Fed 77 éves elnökének vagyona továbbra is 3 és 6.3 millió dollár közötti nagyságrendû, a kamatok folyamatos csökkenése azonban természetesen az amerikai monetáris politika vezetõ személyiségét is negatívan érintette.

Greenspan a rövid lejáratú kamatozó értékpapírok, pénzpiaci számlák és csekkszámlák soron folyamatosan csökkenő kamatbevételt realizált 2001 eleje óta, hiszen az akkori 6.5%-os kamatszint jelenleg mindössze 1%-os az Egyesült Államokban. Ugyanakkor a Fed elnöke valószínûleg csökkentette a dollárban kamatozó konstrukciókkal szembeni kitettségét, hiszen a vagyonnyilatkozat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés