Előfizetői tartalom

Biztosítók, pénztárak az EU csatlakozás után

Portfolio
Az EU csatlakozás hatásai minden iparág szempontjából kulcsfontosságú szerepet játszanak. A PSZÁF a bankok után most a biztosítási és pénztári piacon várható változásokat próbálta felvázolni egy jelentős kutatás keretében. A biztosítók piacán az EU csatlakozás a bankokhoz hasonló változásokat hozhatnak. Nagy változás nem várható, fiókosodásra nem lehet számítani, jelentős változás csak az eurózónához való csatlakozás után lép fel.

Vasasné Balló Anikó, a kutatást végző elemző kiemelte a stabil fejlődést és a magas jövedelmezőséget. A fejlődési lehetőségek felméréséhez fontos információ, hogy a szektor jelentősen el van maradva az EU-hoz képest. A jogszabályváltozások terén az elemző kiemelte, hogy szabadabbá válik a biztosítások értékesítése (határon átnyúló szolgáltatások, fióktelep...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés