Előfizetői tartalom

TOP 10 story 2003-ban - 4.: OTP: egy regionális multi "születése"

Portfolio
A tavalyi szlovákiai megjelenéssel az OTP Bank menedzsmentje stratégiájának központi elemévé lépett elő a regionális terjeszkedés. A versenytársakhoz képest későbbi indulás miatt azonban a vonzó akvizíciós lehetőségek köre jelentősen leszűkült, így az elmélet gyakorlatba történő átültetése egyáltalán nem ment olyan egyszerűen. A tavalyi sikertelen romániai BCR privatizációs tender után a stratégia megvalósíthatósága szempontjából idén kulcsfontosságú volt egy érzékelhető méretű külföldi bank akvizíciója.

Az OTP mellett azonban az osztrák bankok szintén szeretnék tovább építeni kelet-európai bankhálózatukat, melynek nyomán a legnagyobb magyar bank "késhegyig menő" küzdelmet folytatott tavasszal az Erstével a bolgár DSK-ért, év közepén a Postabankért szállt ringbe a BA-CA-val és az Erstével szemben, év végén pedig a Raiffeisen-nel szemben szerette volna az Albán Takarékpénztárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés