Előfizetői tartalom

Elemzői konszenzus: dübörgő MOL és OTP profit (3. frissített - UBS, Cashline))

Portfolio
A következő 3 napon csúcspontjára érkezik a gyorsjelentési szezon. Itt az ideje az elemzői konszenzusnak, legalábbis az első verziónak. Az elemzők többsége még dolgozik az előrejelzések finomításán, így konszenzusunkat folyamatosan frissítjük. Bár módosítások még történhetnek, két dolog látszik: a piac két húzópapírja; a Mol és az OTP jó negyedévről fog beszámolni, az olajipari cég esetében az elemzők 50 milliárd forint közeli eredményt valószínűsítenek. Az OTP esetében kérdés, hogy a 28.3 milliárdos rekorderedményt (3Q03) sikerül-e felülmúlni. A konszenzus szerint nem, viszont több elemző is 30 milliárd forint feletti nettó eredményre számít. Konszenzusunk kiegészült a CSFB, a Merrill Lynch előrejelzéseivel valamint a CA-IB és a ING egyes becsléseivel. Most UBS és Cashline becslésekkel bővültünk.

Holnap a Démász és a Synergon jelent, az Egis csütörtökre csúszott. Csütörtökön a gyógyszeripari cég mellett a Graphisoft, a Matáv és a Pannonplast jelent. Apropó Matáv és Pannonplast. A Matáv esetében meredeken csökkenő nettó és üzemi eredményre számítanak az elemzők, miközben a Pannonplast még erősen veszteséges lesz, a kérdés csak az, hogy sikerül-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés