Előfizetői tartalom

1.23-nál a dollár - zuhanást okoztak a kedvezőtlen munkaerő-piaci adatok

Portfolio
A dollár árfolyama a foglalkoztatottak számának várttól elmaradó bővülése miatt rövid időn belül mintegy másfél centet esett az euróval szemben. A piacot jelentős meglepetésként érte a nem mezőgazdasági szektorokban jelentkező mindössze 112 ezer fős új munkahely-bővülési adat, mely a várakozásoknak nagyjából a fele volt. Májusban még 235 ezer fővel emelkedett a munkahelyek száma. Az adatot követően a határidős tőzsdeindexek, illetve a dollár jelentős gyengülést mutattak. A dollár euróval szembeni kurzusa 1.23 USD/EUR szintre esett.

eurusdcomp A kedvezőtlen munkaerő-piaci adatok két nappal a FED kamatemelése után kerültek publikálásra. A FED közleményében hangsúlyozta, hogy a szerdán végrehajtott kamatemelést követően a továbbiakban is mérsékelt lépésekre lehet számítani. A termelékenység várhatóan továbbra is jelentősen javulhat, a gazdasági aktivitás élénkülhet. A FED a kamatemelés indokaként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés