Előfizetői tartalom

KPMG: a Basel II javítja a bankok kockázatkezelését

Portfolio
A KPMG jelentős előrelépésnek tartja az új bázeli tőkemegfelelési direktíva (Basel II) véglegesítését, amely jelentősen javítja majd a bankok kockázatkezelési gyakorlatát. John Varsanyi, a KPMG auditpartnere ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a bankok több mint fele még csak a helyzetértékelésnél tart a felkészülésben, ezért igen sok a tennivalójuk, hogy megfeleljenek a direktíváknak. A sikeres bevezetéshez szerinte alapvető fontosságú az is, hogy az egyes országokban a jogalkotóknak egységesen értelmezzék az új keretrendszert.

Az tőkekövetelményre vonatkozó új előírásokat többéves munka után, a napokban fogadták el. Az előírások újradefiniálják azt a keretrendszert, ami alapján a bankok hitelezési és működési kockázataikhoz tőkekövetelményt rendelnek, és ahogyan mindezt a felügyeleti szervek felé jelentik, illetve közzéteszik. A Basel II egyezmény (más néven Új egyezmény) az 1988-as...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés