Előfizetői tartalom

Horvátország 2007-ben befejezheti az EU csatlakozási tárgyalásokat

Portfolio
A horvát miniszterelnök, Ivo Sanader egy mai nyilatkozatában arról beszélt, hogy bízik abban, hogy a 2005 elején elkezdődő csatlakozási tárgyalásokat két év alatt le tudják zárni, és így lehetőség nyílik arra, hogy Horvátország már 2008-ban, vagy 2009-ben a jelenleg 25 tagú közösség tagjává válhasson - tudósított a Reuters.

Az EU júniusban fogadta el Horvátország csatlakozási kérelmét, akkor Sanader kijelentette, hogy szeretnének Romániával és Bulgáriával együtt az EU tagjaivá válni, akik jelenleg azt remélik, hogy 2007. január elsején erre sor kerül. A horvát kormányfő a Bulgáriába tett látogatása során vázolta az ország csatlakozási menetrendjét. Sanader a mostani szófiai látogatásán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés