Előfizetői tartalom

A gazdasági ésszerűség jobban érvényesülhet a stabilitási paktum módosításában - mit jelenthet ez hazánknak?

Portfolio
Az Európai Bizottság pénteken várhatóan hivatalosan is javasolni fogja, hogy a szigorú költségvetési politikára vonatkozó 3%-os előírás betartásakor az egyéni elbírálás, a mérlegelés nagyobb súllyal essen a latba. A Bizottság egyik magas rangú képviselője Klaus Regling hangsúlyozta, hogy a stabilitási paktum előírása nem enyhül, csupán a gazdasági ésszerűség kerül nagyobb súllyal figyelembe vételre - tudósított a Reuters.

A két főbb változás. A Világgazdaság mai cikke szerint Joaquín Almunia a Gazdasági és Monetáris Bizottság elnöke pénteken előterjesztendő javaslata alapvetően két pontban enyhítené a paktum előírásait. Az egyik fő pont, hogy a szabályban szereplő "súlyos recesszió" mellett a több évig tartó lassú növekedés esete is bekerülne azoknak a kivételes körülményeknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés