Előfizetői tartalom

A 2003-as zárszámadásról: mi változott a 2004-es költségvetés előirányzatainál?

Portfolio
Nemcsak a Pénzügyminisztériumnak, hanem a kormánynak is fontos határidőt jelentett a tegnapi, augusztus 31-i dátum. Míg előbbi intézménynek a 2005-ös költségvetés első tervezetét kellett benyújtania a kormánynak, addig a kabinet az Országgyűlésnek volt köteles a törvények alapján benyújtani a 2003-as költségvetés zárszámadását. Ebben a javaslatban kell elszámolni a tavalyi költségvetés teljesítményéről. Önmagában ez is fontos, ugyanakkor az még inkább, hogy ebben a javaslatban "nyúl hozzá" a kormány az idei költségvetési előirányzatokhoz is.

A Népszabadság mai cikke szerint - főként adósság elengedések, hitelátvállalások és többletköltekezések miatt összesen mintegy 70 milliárd forinttal nő a 2004-es deficit a zárszámadási törvénytervezet alapján. Amint tegnap már utaltunk rá, az elemzők épp hasonló mértékű túllépéssel számolnak az idei évre a tervhez képest. A túllépés főként a magasabb kamatterhekhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés