FONTOS Az újrahasznosítás nem járható út – Új megoldás kell a műanyagszennyezés kezelésére
 
Előfizetői tartalom

A BUX-ban is meglett az új mélypont

Portfolio
Bár délutánra némileg enyhült az eladói nyomás a régióban, ennek ellenére ma is méretes mínuszok születtek. A befektetők figyelmének közzépontjában továbbra is a térség pénzügyi stabilitásával kapcsolatos kockázatok állnak, melyek a napok óta tartó lejtmenetet vezérlik. Új mélypontra került az osztrák és a cseh részvényindex mellett a BUX is, a hazai benchmark 10,353 ponton fejezte be a kereskedést, 7.3%-kal a tegnapi zárószintje alatt. A BUX ezzel alulteljesítőnek bizonyult a régióban, a jelenlegi bear market során pedig egyetlen egyszer sem zárt ilyen mélységben. Az eséshez magasan átlag feletti forgalom társult, összesen 30.6 milliárd forint értékben cserélek gazdát részvények a budapesti parketten.

A pluszos amerikai nyitás hatására délutánra némileg enyhült a nyomás a tőzsdéken, a régióban azonban ezzel együtt is méretes mínuszok születtek. A térség befektetői megítélése továbbra is rendkívül kedvezőtlen a bankszektor stabilitásával kapcsolatos kockázatok miatt, erre az S&P is rátett ma egy lapáttal, mikor bejelentette, hogy kiemelten figyei a közép-kelet-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés