Előfizetői tartalom

A kínai bejelentés hatására esik Európa

Portfolio
Az európai piacok délnek vették az irányt a nyitást követően, az egyetlen kivétel a spanyol börze, ami erősödni tudott a kereskedés elő óráiban. A csökkenés hátterében a kínai ingatlanadó mértékének változása állhat, ami jelentős eladásokat generált az ország börzéin, és negatívan hatott az európai piacok hangulatára. A leggyengébb teljesítményt az alapanyaggyártók mutatják, közülük is a bányacégek voltak azok, akik a legnagyobb csökkenéseket szenvedték el a nyitás óta. A mai kereskedés során nem kerül publikálásra fontos makroadat, így a nemzetközi hangulaton túl a vállalati hírek mozgathatják a piacokat.

Portugálok tízezrei vonultak szombaton az utcákra, hogy tiltakozzanak a kormány megszorító politikája ellen. Portugália 2011-ben 78 milliárd eurós nemzetközi pénzügyi segítségben részesült, s ennek fejében Pedro Passos Coelho liberális-konzervatív kormánya a szociális kiadások további csökkentése mellett kötelezte el magát.Kapcsolódó cikkünk2013.03.02"Takarodjon a trojka!"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés