Előfizetői tartalom

A Richter-Egis páros mentette meg a magyar piacot

Portfolio
Az amerikai indexek eséssel zárták a csütörtöki kereskedést az EKB nem várt kamatcsökkentését követően. A pénteken publikált pozitív meglepetést okozó amerikai munkaerőpiaci adatok hatására viszont a vezető tengerentúli indexek kivétel nélkül erősödnek ma. Mindezek együttes hatására, illetve az S&P hitelminősítő döntésének következtében, melynek értelmében leminősítette Franciaországot, a vezető nyugat-európai indexek eltérően teljesítenek a kereskedés utolsó szakaszában. A magyar tőzsde viszont az utolsó pillanatban a pozitív tartományba lendült, a BUX így erősödéssel zárt a hét utolsó kereskedési napján. A Magyar Telekom piacán viszont nem csitultak az indulatok a zárásig sem azt követően, hogy kikerült a társaság az MSCI Magyarország standard indexéből. Döntően ennek hatására ugyanis több mint 3 százalékot esett az árfolyam, amely történelmi minimumán is járt a nap folyamán. A Richter piacán pedig pont ellentétes folyamatok játszódtak le, a cég árfolyama 3,5 százalékot erősödött annak köszönhetően, hogy visszakerül az MSCI indexébe.

2013. november 08. 17:35 Megosztás Az utolsó pillanatok is tartogattak izgalmakat a magyar tőzsdén A magyar tőzsde az utolsó pillanatban a pozitív tartományba lendült, a BUX így közel 0,3 százalékos erősödéssel zárt a hét utolsó kereskedési napján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés