Előfizetői tartalom

Elhalványult az arany csillogása - Óriásit esett a nemesfém

Portfolio
Nagy mozgások jellemezték a tegnapi kereskedést a árupiacon. Habár a nyersanyagok között nem számít a legnagyobb elmozdulásnak az arany árfolyamának tegnapi zuhanása, azonban mindenképp ez a legérdekesebb, hiszen tegnap több lélektani és technikai szintet is letört az árfolyam. A Dow Jones UBS árupiaci index is jelentős esést könyvelhetett el, miközben dollár erősödött. A mezőgazdasági termékek voltak a nyersanyagpiac éllovasai, többségük emelkedni tudott, az ipari fémek és az olaj árfolyamát viszont a tegnapi negatívba forduló részvénypiaci hangulat lökhette lejjebb.

A Dow Jones UBS árupiaci index jelentős elmozdulást mutatott, 0,6 százalékot csökkent a tegnapi kereskedési nap folyamán, ami nem is csoda tekintve, hogy több termékcsoport egységesen esésnek indult. A dollár árfolyama eközben 0,72 százalékot erősödött a legfontosabb devizákhoz képest, ami részben indokolhatja az árak csökkenését.A nemesfémek és az ipari fémek egységesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés