Előfizetői tartalom

Gyenge keresleti adatok segítették lejjebb az aranyat

Portfolio
Recesszióban Európa, gyenge munkapiaci adatok Amerikában, közeledő "költségvetési szakadék", és kiábrándító vállalati eredmények egyaránt hozzájárultak a negatív piaci hangulathoz. Ennek ellenére nem volt nagy mélyrepülés, az olajat ugyanis támasztotta a kiújuló közel-keleti feszültség, a Dow Jones UBS árupiaci index így végül 0,6 százalékos mínuszban zárt.

A várakozásoknál rosszabb amerikai munkapiaci adat, a recessziót mutató európai GDP, a gyenge vállalati jelentések, és a gazdasági félelmek (ide értve az Amerikát rettegésbe tartó fiskális szakadékot) egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy az árupiacok teljesítményét tükröző Dow Jones UBS index 0,6 százalékot veszített értékéből tegnap. A lejtmenetet pedig fékezte, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés