Előfizetői tartalom

Megjöttek a vevők - Megtépték az ipari fémeket Londonban

Portfolio
A Fed csütörtöki bejelentése után az árupiacok folytatták a hegymenetet pénteken, különösen az ipari fémek a londoni kereskedésben, ahol az amerikai jegybanki kötvényvásárlási program bejelentését csak pénteken kereskedték le. Az ipari fémek így Londonban 4-6 százalékkal drágultak. A nyersanyagoknak emellett erőt adott a dollár gyengülése is, a Dow Jones UBS árupiaci index így 0,68 százalékkal emelkedett, és ezzel a hét minden napját pluszban zárta.

Az amerikai jegybank csütörtökön bejelentett harmadik kötvényvásárlási programja (QE3) pénteken is erőt adott az árupiacoknak, részben a dollár további gyengülésén keresztül (a dollárindex újabb 0,52 százalékos esés után a májusi mélypontjára került), a dollárban denominált nyersanyagok ugyanis a dollár gyengülésével olcsóbbá válnak a külföldi vásárlók számára....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés