Előfizetői tartalom

Véres dél-afrikai bányász sztrájk miatt tépik a platinát

Portfolio
Noha az európai problémák ismét rontották a hangulatot az árupiacokon, az agrártermékeket továbbra sem befolyásolták a makrogazdasági gondok, sokkal inkább az aszály okozta kínálati problémák. A mezőgazdasági termékek drágulásának köszönhetően a Dow Jones UBS árupiaci index végül 0,68 százalékos pluszban tudott zárni. A kukorica a történelmi csúcsa közelébe drágult, de tovább tépték a platinát is.

Az európai problémák ismét aggasztani kezdték a befektetőket, különösen azután, hogy az Európai Központi Bank is enyhített azon korábbi kijelentésén, hogy szükség esetén a periféria országok (például Olaszország, vagy Spanyolország) államkötvényeit vásárolná. Az árupiacok összességében azonban ennek ellenére is pluszban tudtak zárni, az agrárpiacokat ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés