Előfizetői tartalom

Kirobbanó formában az agrárpiacok - esett az olaj

Portfolio
A pénteki nappal némileg megmentett második negyedév után emelkedéssel kezdték az árupiacok az új negyedévet. A Dow Jones UBS árupiaci index feljebb kerülése azonban ezúttal is leginkább a mezőgazdasági termékek drágulásának volt köszönhető. A pénteki szárnyalás után az olaj enyhén lefelé vette az irány, az ipari fémek pedig a gyenge makroadatok hatására Amerikában már gyengülés jeleit mutatták.

Az árupiacok a harmadik negyedévet erősödéssel kezdték, a Dow Jones UBS árupiaci index 0,19 százalékkal értékelődött fel annak ellenére, hogy a dollár erősödött tegnap (a dollárindex 0,3 százalékkal emelkedett). Az európai csúcstalálkozó utáni pénteki eufóriát ma a legtöbbet emelkedő nyersanyagok piacán mérsékelt profitrealizálás követte, főleg azt követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés