Előfizetői tartalom

Bizonytalanság a részvénypiacokon - 2 éves csúcson a forint

Portfolio
Jócskán megmozgatta az európai börzéket a péntek délután megjelent amerikai inflációs adat, melynek hatására az addig 0.5%-ot meghaladó mínuszt mutató főbb európai börzék hirtelen fölfelé vették az irányt. Azonban, mint azt amerikai elemzők is előre jelezték a tengerentúli börzéken ismét heves kereskedés folyt, a kezdeti emelkedést gyors korrekció követte, majd pedig végleg lefelé indultak a börzemutatók, melyek közül a Dow és az S&P 500 egyaránt 0.4%-os, a Nasdaq pedig 0.3%-os mínuszban zárta a napot. A fentiek kihatottak európai társaikra is, melyek így szintén negatív tartományban búcsúztatták a hetet.

usdhufcomp Az amerikai inflációs adatok hatására a dollár ismét gyengülést mutatott mind az euró, mind pedig a jennel szemben. Hazai szempontból lényeges, hogy az amerikai fizetőeszköz gyengülése következtében a kereskedési nap végére a dollár/forint jegyzések 2005 márciusa óta nem látott szintre 186.71 forintra süllyedtek. A hazai valuta az euróval szemben is erősödött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés