Előfizetői tartalom

Bomba formában a DAX - Európa is jól teljesít

Portfolio
Az amerikai piacok tegnapi szárnyalását, és az ázsiai tőzsdék emelkedését követően folytatódott a tegnapi erősödés Európában. A vezető benchmarkok közül a DAX nyújtja a legjobb teljesítményt, a német börze 1 százalék feletti emelkedést produkált a nyitás óta. A Stoxx 600 is jó formában van, a 600 európai céget magába foglaló index 2008 júniusa óta nem látott magasságba ért. A délután folyamán érkező amerikai makroadatok tovább fokozhatják a hangulatot a nemzetközi piacokon.

A vezető nyugat-európai indexek egységesen észak felé vették az irányt a kereskedés első szakaszában. Az erősödés hátterében az amerikai piacok szárnyalásán túl az ázsiai börzék emelkedése állhat elsősorban. Az emelkedésben a német DAX jár az élen, több mint 1 százalékot erősödött a nyitás óta, őt követi szorosan a francia CAC 40, míg az FTSE 100 kicsit lemaradva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés