Előfizetői tartalom

Medve piac az árupiacokon? - 2010 óta nem volt ilyen mélyen az olaj

Portfolio
A gyenge amerikai, európai és kínai makroadatok tovább rontották az amúgy is borús világgazdasági kilátásokat, emiatt az árupiacok tegnap idei legnagyobb zuhanásukat könyvelhették el, a Dow Jones UBS árupiaci index közel 2 százalékot veszített értékéből. A rossz hangulat ráadásul a dollár jelentős erősödését, és komoly kockázat kerülést is okozott a piacon, amely szintén hozzájárult a nyersanyagok mélyrepüléséhez. A leggyengébben teljesítők közé tartozott az olaj bő 3 százalékos esésével, illetve a nemesfémek, mint az arany és az ezüst.

Az árupiacok tegnap idei legnagyobb zuhanásukat könyvelhették el, a Dow Jones UBS árupiaci index közel 2 százalékot veszített értékéből. A rossz hangulatért elsősorban a gyenge amerikai és európai makroadatok, és a Kínából érkező, 2009 óta legalacsonyabb export megrendelési hangulatindex voltak felelősek, amelyek tovább rontották a befektetők világgazdasági kilátásait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés