Előfizetői tartalom

Gyenge kezdés a hazai börzén

Portfolio
A múlt pénteki tengerentúli kereskedés rendkívül jó hangulatban telt, melynek hátterében az erős feldolgozóipari ISM index állt, ami kilenc havi csúcsra emelkedett, a Dow Jones valósággal megtáltosodott, és 2007 óta nem látott szinteken járt. Az ázsiai piacokon is a jó kedv uralkodott a hét első kereskedési napján, az indexek kivétel nélkül emelkedni tudtak. A vezető európai piacok egyenlőre függetlenítik magukat a nemzetközi folyamatoktól, és enyhe negatív irányú elmozdulást jeleznek előre. A hazai börze sem tudott erősödni a nyitást követően annak ellenére, hogy a forint piacán erősödésnek lehetünk a szemtanúi. A mai nap egy fontosabb makoradat érkezik a délután folyamán, az amerikai ipari cikkek rendelésállománya.

Negatív hangulatban indult a kereskedés Európában, a vezető börzék a pénteki záróárak közelében tartózkodnak, a közép-kelet-európai piacok sem mutatnak egységes irányt. Ebben a környezetben a BUX szerény csökkenéssel kezdte a hetet, ezzel a teljesítményével azonban sereghajtó a régióban, az élen a lengyel tőzsde áll jelenleg.A MOL még mindig nem tudott kitörni a 18...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés