Előfizetői tartalom

Kiábrándító hírek ellenére emelkedik Európa

Portfolio
Emelkedésnek indultak a nyugat-európai indexek, az emelkedésben a spanyol tőzsde jár az élen, annak ellenére, hogy az országot övező problémák továbbra sem oldódtak meg. Az ibériai ország 10 éves államkötvényhozamai még mindig rekord magasságokban járnak. Az aggasztó spanyol helyzet mellett a délelőtt publikált német ifo hangulat index, és a brit GDP adat is elmaradt az elemzői becslésektől.

Délelőtt publikálták a német ifo gazdasági hangulat indexet, mely elmaradt az elemzői várakozásoktól, ugyanis a piaci prognózis 104,5 pontos értékre számított, míg a tényleges adat ennél valamivel alacsonyabb, 103,3 pont lett. A német adatok mellett az angol GDP adat is csalódást keltő lett, ugyanis a szigetország GDP-je 0,8 százalékot esett, míg az elemzők 0,3 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés