Előfizetői tartalom

Megijedt a hosszú hétvégétől a BÉT, tépték a Rábát

Portfolio
A fejlett piacokon látott heves emelkedések ellenére az elmúlt két nap során nem termett sok babér a magyar blue chipeknek, melyek rendre elakadtak a további emelkedés szempontjából fontos szintjeiknél. A fejlett piaci bizonytalanság és a hosszú hétvége miatt pedig a profitrealizálók vették át a terepet hazánkban is, így a BUX 17,4 milliárd forintos forgalom mellett 2,4%-ot esett. A kisebb papírok közül komoly technikai kitörést láthattunk felfelé a Rábában és az Est Mediában.

A nap során ma is kedvező makroadatok érkeztek Amerikából. A felülvizsgált októberi adatok szerint a Michigani Egyetem által havonta közzétett fogyasztói bizalmi index 57,5 pont helyett 60,9 pont volt. A piaci várakozás 57-58 pont volt, így ez pozitív meglepetés lett. Továbbá annak ellenére, hogy szeptemberben mindössze 0,1%-kal nőttek az amerikai háztartások jövedelmei, 0,6%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés