Előfizetői tartalom

Nagyot hajrázott az OTP

Portfolio
Csütörtök délelőtt nem csillapodtak a kedélyek, a befektetők tovább adták az európai részvényeket több tényező együttes hatására. A magyar tőzsde legnagyobb papírjaira is masszív eladói nyomás nehezedett. A kereskedés utolsó szakaszában viszont megjelentek a vevők a piacokon, ami jótékonyan hatott a magyar blue chipek szereplésére is. A legjobb teljesítményt az OTP nyújtotta, a bankpapír végül pluszban fejezte be a napot.Fontosabb részletek A Portugália legnagyobb bankjának anyacége körüli fizetési nehézségek a portugál kötvénypiacon keresztül egyelőre mérsékelt fertőzést okoztak az eurózóna perifériához sorolt részvény- és kötvénypiacokon, ilyenre idén még nem volt példa; Júniusban közepesen erős, 7,2 százalékos éves bővülést mutatott Kína exportja, de ez összességében mégis elmaradt a piaci várakozásoktól. A kínai vámhivatal szerint a harmadik negyedévben további gyorsulás várható, de nagyon nehéz lesz az éves céljuk tartása; Több vállalat is profit warningolt az elmúlt napokban: a Banco Espirito Santo SA, a Black Berry, az Air France-KLM, a DNB ASA és a Fugro. Bár nem okozott meglepetést, de megerősítette azt az üzenetet a tegnap esti kamatdöntési jegyzőkönyvben a Fed, amelyet eddig is tudtunk, miszerint októberben befejezi az évek óta zajló pénznyomtatási programját és ezt követően még hagy időt az első kamatemelésig, de mindez inkább javított, mint rontott a nemzetközi befektetői hangulaton; A magyar devizahiteles csomag miatt napok óta eladói nyomás alatt áll a régiós bankszektor ; A japán gépipari megrendelések 19,5 százalékkal estek a várt 0,7 százalékos növekedéshez képest, Egyre hevesebb harcok vannak a Gázai övezetben és az orosz-ukrán konfliktus is terítéken van.

2014. július 10. 17:32 Megosztás Belehúztak a vevők zárásra A BUX a nap végi hajrának köszönhetően "csak" 0,8 százalékos eséssel zárta a kereskedést. Ezzel a középmezőnyben foglal helyet a közép-kelet-európai indexek között. A hazai nagypapírok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés