FONTOS Bejelentette a szlovák kormány: kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
 
Előfizetői tartalom

Nincs egyértelmű irány Ázsiában

Portfolio
Vegyes képet mutatnak az ázsiai részvényindexek. Míg a japán Nikkei közel 0,8%-os felértékelődést mutat, a kínai piac már 1,9%-os esésnél jár. A kínai gyengélkedés a szombaton bejelentett kamatemeléssel magyarázható. Az emelés már a második volt rövid időszakon belül, így a befektetők számára továbbra is nagy kérdés marad, hogy vajon milyen ütemben kíván monetáris politikáján szigorítani az ország.

A főbb indexek közül a Nikkei 0,8%-ot emelkedett, míg a Hang Seng 0,3, a Shanghai Composite 1,9, az S&P ASX pedig 0,4%-ot veszített értékéből.A Nikkei utóbbi napokban mutatott emelkedése azért is meglepő, mivel a jen újra erősödni kezdett a dollárral szemben, ez pedig kedvezőtlen az exportcégek számára. A jen már másodjára érkezik meg az 50 napos mozgóátlaghoz, mely eddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés