Előfizetői tartalom

Megpihennek a nemesfémek az elmúlt napok szárnyalását követően

Portfolio
Az arany több hetes csúcsára ugrott tegnap, míg az ezüst 2011 óta nem látott emelkedést produkált az elmúlt négy kereskedési napban. Pénteken viszont megtorpanni látszik a nemesfémek szárnyalása, ami elsősorban az elmúlt napok erősödését követő profitrealizálásokkal magyarázható. A nyersolaj piacán is megállt a korábbi emelkedés, amit sokan az egyiptomi események számlájára írnak.

Az élénkülés jeleit mutatta a feldolgozóiparban és a munkaerőpiacon egyaránt az Egyesült Államokban. Az újonnan regisztrált munkanélküli segélykérelmek száma 15 ezerrel csökkent múlt héten, a New York-i Fed feldolgozóipari indexének értéke pedig a várt bő három pont helyett alig több, mint egy ponttal csökkent. Ugyanakkor júliusban a várt bővülés helyett stagnált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés