Előfizetői tartalom

Őrült nap után emelkedéssel zárt Amerika

Portfolio
Az európai lejtmenet az amerikai piacra is átragadt, a keddi kereskedés 2 százalékos eséssel indult, azonban a kezdeti pánikhangulat után emelkedés, és erõs csapkodás következett. A nap végére a vásárolók kerültek fölénybe, a hétfõi esés után pedig a vezetõ indexek emelkedést tudtak felmutatni. A Nasdaq 3 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot, a Dow 1,4 százalékos emelkedéssel, míg az S&P 2,3 százalékos emelkedéssel. A magas volatilitás azt mutatja, hogy a befektetõk nagyon idegesek, a hangulat uralja a piacokat, az irány viszont sokak szerint ereszkedõ. Ezt erõsíti meg az amerikai jegybankelnök beszéde is, amelyben megerõsítette, hogy a gazdaság kilátásai nem túl fényesek. Fontosabb részletek A piacok továbbra is az európai adósságválságtól félnek, ahol a görögökrõl szóló döntés elhalasztásra került. Továbbá egyre több szereplõ aggódik a növekedési kilátások miatt. Az amerikai jegybankelnök, Ben Bernanke 16 órás beszéde és a vártnál rosszabb makroadat nem hozott igazi megnyugvást a piacokon.

2011. október 04. 22:10 Megosztás Közös európai megoldás a bankok feltőkésítésére A kereskedés végére az emelkedést, és a nagy fordulatot a bankszektor hozta el a parkettre Amerikában. Technikailag indokolt lehet a visszakorrekció, hiszen az S&P...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés