Előfizetői tartalom

Csökkenéssel zárták a hetet az amerikai indexek

Portfolio
A kiábrándító pénteki amerikai makroadatokat követően a kockázatkerülés erőteljes jelei mutatkoztak a globális pénz-és tőkepiacokon, a részvényindexek hanyatlásnak indultak, a menedéknek számító devizák és a kötvényárfolyamok pedig szárnyaltak. Az irányadó amerikai indexek 1%-os csökkenésekkel indították a napot, majd a kereskedés első felében mérséklődtek a mínuszok, a záráshoz közeledve azonban ismét lejtmenetbe kezdtek.

Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumának pénteken közzétett adatai szerint májusban mindössze 54 ezerrel bővült a foglalkoztatottság, ami óriási meglepetést okozott, hiszen a legpesszimistább elemzők is 65 ezer körüli értékkel számoltak. A lassuló foglalkoztatottság-bővülés miatt a munkanélküliségi ráta ismét emelkedett: 0,1 százalékponttal 9,1 százalékra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés