Előfizetői tartalom

Teljes tanácstalanság Európában

Farkas Dezső
A tegnapi meredek emelkedést követően ma vegyes elmozdulást mutatnak a piacok. A DAX 0,2%-os emelkedést, a francia CAC 0,1%-os csökkenést mutat, a londoni FTSE stagnál. A bizonytalanságot növeli, hogy míg az amerikai és az ázsiai piacok stabil emelkedést mutattak, addig további negatív hírek érkeztek. A Fitch Ratings leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az Egyesült Államok hosszú távú államadós-osztályzatának kilátását. A Standard and Poor's hitelminősítő tíz napon belül dönt arról, hogy negatívra változtassa-e a Franciaország tripla-A hitelminősítéséhez tartozó kilátásokat. Továbbá tizenöt európai ország nyolcvanhét bankjának leminősítését helyezte kilátásba a Moody's.

A nap folyamán két érdekesebb makroadat is érkezik a tengerentúlról, a 3 órás szeptemberi lakásárindex és a 4 órás fogyasztói bizalmi index lehet hatással az európai tőzsdékre. Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az Egyesült Államok hosszú távú államadós-osztályzatának kilátását az eddigi stabilról hétfő este a Fitch Ratings.Kapcsolódó cikkünk2011.11.29Lépett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés