Előfizetői tartalom

Vegyes elmozdulások Ázsiában

Portfolio
Az Ázsiában nyitva tartó néhány tőzsde közül érdemi 1,8%-os eséssel csak a japán Nikkei reagált a tegnapi amerikai és európai mozgásokra, míg az ausztrál parketten 0,7%-os emelkedést láthattunk. Utóbbi parkett esetén a jegybank fél százalékos mindenkit meglepő kamatvágása a jelentette az üzemanyagot az emelkedéshez. Így az új irányadó ráta 3,75%-os, miközben a piacok 4%-ra való csökkentésre számítottak.

A közel 2%-os eséssel záró japán parkett mellett az indonéz index esett, míg az ausztrál és az új-zélandi indexek emelkedéssel zártak. A régióban minden más parkett zárva tartott a keddi napon. A mindenkit meglepő 0,5%-os kamatcsökkentés indokaként az európai adósság és munkaerőpiaci problémákat hozták fel az ausztrál intézmény vezetői. A jen a dollárral szemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés