Előfizetői tartalom

Vegyesen zártak az amerikai indexek

Portfolio
A vezető nyugat-európai indexek kivétel nélkül erősödni kezdtek a nyitást követően. A kezdeti lendület a délelőtt folyamán is kitartott, az emelkedést segítette az európai bank- és autószektor remek teljesítménye. Az amerikai nyitáshoz közeledve viszont megtorpant az erősödés, az angol és a francia tőzsdén az eladók kerültek fölénybe. A folytatásban újabb fordulat következett, az amerikai piacokon tapasztalható erősödések hatására a kontinens benchmarkjai is elkezdték ledolgozni korábbi hátrányaikat, míg a DAX tovább erősödött. A kereskedést végül kivétel nélkül emelkedéssel zárták a nyugat-európai indexek, az FTSE 100 13 éve nem látott szinten zárt. A tengerentúli piacok a pénteki záróértékeik közelében kezdték meg a hétfői kereskedést azt követően, hogy Richard Fisher, dallasi Fed elnök ismét arról beszélt, hogy az amerikai jegybanknak csökkentenie kell az eszközvásárlásra fordított keretösszegét. Az első órát követően viszont folytatódott a pénteki emelkedés, melynek köszönhetően a Dow Jones és az S&P 500 új csúcsra emelkedett. A fentiek ellenére az amerikai indexek a pénteki záróértékeik közelében fejezték be a hétfői kereskedést.

2013. május 20. 22:15 Megosztás Megtorpant az erősödés a tengerentúlon A kezdeti jó teljesítményük ellenére az amerikai indexek a pénteki záróértékeik közelében fejezték be a hétfői kereskedést. Ez elsősorban azzal magyarázható, hogy a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés