Előfizetői tartalom

Zuhantak a kínai börzék - Gyenge kilátások a magyar nyitás előtt

Portfolio
A ma reggeli kereskedésben többségében estek az ázsiai tőzsdék, ami elsősorban annak tudható be, hogy Kínában bejelentették, hogy 20 százalékos adót vetnek ki a használt lakások értékesítésére, amire a Shanghai Composite 4 százalékot veszített az értékéből. Az európai határidős indexek is gyenge nyitást vetítenek előre, a Dax határidős indexe már közel 70 pontos mínuszban jár, ez alapján közel 1 százalékos mínuszban nyithat a német tőzsdeindex. A nemzetközi környezetet figyelembe véve idehaza is csökkenéssel kezdődhet a hét.

Hatalmas zuhanás Kínában Az ázsiai piacok közül a kínai Shanghai Composite nyújtotta a legrosszabb teljesítményt, a hét első kereskedési napján közel 4 százalékot veszített az értékéből. Az esés mögött az a hír állt, melynek értelmében 20 százalékos adót vetnek ki a használt lakás értékesítésekre. A japán indexek tudtak csak a pozitív tartományban zárni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés