James Bond-eszközt adott a brit titkosszolgálat a Brexit főtárgyalójának

2017. július 15. 11:57    
nyomtatás
 
David Davis, a Brexit folyamat brit főtárgyalója egy olyan ezüstszínű fém aktatáskát használ, amelyet Faraday-kalitkává alakítottak át, hogy az abban tárolt dokumentumokat és eszközöket megvédjék a külföldi titkosszolgálatoktól - tudta meg a The Telegraph.

A cikk szerint a különleges aktatáskába téve nem tudnak csatlakozni az arra illetéktelenek David Davis laptopjához, illetve mobiltelefonjához, így nem tudják lehallgatni azt, illetve adatokat kinyerni belőle titokban.

A Faraday-kalitka a Wikipedia szerint
az elektromágneses hatás kiküszöbölésére szolgáló, fémhálóval körülvett térrész, amelybe a fémháló védőhatása folytán a külső elektromos erőtér nem hatol be ("árnyékolás"). Ezzel magyarázható például az is, hogy a vasbeton szerkezetből készült épületekben legtöbbször nincs elég térerő a mobiltelefonok működéséhez.


A Telegraph tudomása szerint a David Davis által használt aktatáska gyakorlatilag mindenféle vezetéknélküli, mobil- és WiFi-hálózati, illetve GPS-alapú jeleket blokkol, ráadásul a főtárgyaló a minap lecserélte eddig használt Apple Watch karóráját is egy Garmin órára, mert attól tartott (a brit titkosszolgálat), hogy távolról be tudják kapcsolni az Apple Watch mikrofonját, hogy a Davis által folytatott tárgyalásokba belehallgassanak.

Egyébként a jövő hét lesz az első teljes hét, amikor zajlanak majd a Brexit-tárgyalások, így nem véletlen, hogy Davist is alaposan felkészítette technikailag a brit titkosszolgálat a feladatok "zavarmentes" elvégzésére.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

Fórum


   
Jön a többi...
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír
Prémium