Előfizetői tartalom

GKI: enyhe javulás az üzleti szektor várakozásaiban

Portfolio
Októberben kissé javult a GKI Gazdaságkutató Rt. (www.gki.hu) konjunktúra-indexének szezonális hatásoktól megtisztított értéke. Az EU-támogatásával havonta végzett felmérés szerint az üzleti szektorban folytatódik a várakozások 2001 véginél valamivel kedvezőbb, de alacsony szintű stagnálása. A lakossági várakozások most nem változtak, de továbbra is nagyon optimisták.

A felmérés szerint az üzleti szektorban érdemben csak a kereskedelemben nőtt az optimizmus. A kereskedelemben a javuló üzletmenet mellett a szeptemberinél jóval erőteljesebb megrendelési hajlandóságot is jeleztek. Az ipari cégek termelési kilátásaikat és rendelésállományukat is enyhén javulónak ítélték, saját termelésű készleteik csökkentek. Az építőiparban a termelési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés