Előfizetői tartalom

Újra emelkedőben a ZEW-index - az elemzők 93%-a számít kamatemelésre

Portfolio
A mannheimi gazdaságkutató intézet által számolt német konjunktúra-index júniusban 47.4 ponton állt, a májusi 46.4 pontot követően. Elemzők emelkedésre számítottak az indexben, a várakozások 47.5-48 pont között szóródtak. Az euró-zónára vonatkozó üzleti bizalmi index a várt 55 pont helyett 56.8 ponton áll júniusban, mely 2.4 pontos visszaesését tükröz a májusi adathoz képest.

A ZEW-index - mely a befektetői várakozásokat tükrözi - először mutat emelkedést 2004-ben, ugyanakkor a növekedés elmaradt a várakozásoktól, mely kisebb csalódottságot is okozhat a piaci szereplőknél. A jelenlegi gazdasági helyzet megítélésére vonatkozó index Németországban a májusi -75.9 pontról jelentősen emelkedett, és júniusban -69.8 ponton állt. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés