Előfizetői tartalom

Ingatlan: Amerika "tuti" üzlete?

Portfolio
18 éves csúcspontra emelkedett az idei évben a befektetési célú ház és lakásvásárlás az Egyesült Államokban. Az év első 8 hónapjában a felvett jelzáloghitelek 8%-ért voltak felelősek a befektetők (nem saját célra házat vásárlók), amely emelkedést jelent a tavalyi 7.5%-hoz és a 2000-res 5.7%-hoz képest - írja a WSJ. A 8% a legmagasabb arány 1986 óta.

A befektetési célú ingatlanvásárlás különösen a gyorsan felértékelődő piacokon (Las Vegas, Arizona, California egyes részei) figyelhető meg, de más területeken is jelen van. Miami-ban a tervről történő vásárlásoknál 80% a spekulánsok aránya a luxuslakásoknál. Vannak olyan fejlesztések, ahol a lakások fele már továbbadásra kerül az épület átadása előtt. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés